V petek, 24. maja 2024, se je na DOŠ I Lendava odvilo srečanje osnovnošolskih ansamblov, na katerem je nastopilo deset skupin iz različnih delov Slovenije. Dogodek, ki je potekal na ploščadi DOŠ I Lendava, je bil pravi praznik glasbe in mladih talentov.

Osnovnošolski ansambli so se predstavili z raznolikim repertoarjem, ki je zajemal tako narodnozabavne skladbe kot tudi popularne pop, rock in celo metal pesmi. Vsaka skupina je pokazala svoj talent, znanje in ljubezen do glasbe, kar je občinstvo navdušilo. Dogodek je bil ne le priložnost za prikaz glasbenih sposobnosti mladih, temveč tudi za spodbujanje prijateljskih vezi med učenci iz različnih šol.

Po nastopu vsake skupine je svoje konstruktivno mnenje in nasvete podala tričlanska strokovna komisija v sestavi: Leopold I. (raper), Tomi Došen (učitelj tolkal), Blaž Preglau (youtuber, mentor glasbene skupine, strastni obiskovalec koncertov), kar so mladi glasbeniki z navdušenjem poslušali in sprejeli. Srečanje ni bilo tekmovalne narave.

Ob koncu je eden izmed članov komisije, raper Leopold I., tudi sam stopil na oder in zarapal svoje največje hite.

Srečanje osnovnošolskih ansamblov ŠANS 2024 je dokaz, da glasba združuje in povezuje mlade, ne glede na njihove razlike. Dogodek je bil navdihujoč prikaz mladostne ustvarjalnosti in trdega dela, hkrati pa tudi prijetna priložnost za spoznavanje in druženje.

Več v fotogaleriji…

Vabljeni k ogledu prispevkov o ŠANS-u 2024:
 
 
(Obiskano 427-krat, 1 obiskov danes)