Informacije: pos.sovica@gmail.com

POPESTRIMO ŠOLO 2016-2021

DOŠ I Lendava se že peto leto izvaja projekt »Popestrimo šolo 2016-2021«, ki je vreden 118.000 evrov. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Namen projekta je (kot nam ime pove) popestriti vsakodnevno dogajanje na šoli in s tem razširiti ne le nabor dejavnosti za otroke, temveč tudi za vsaj 218 strokovnih in vodstvenih delavcev, ki se bodo lahko udeležili raznih izobraževanj in delavnic.

Projekt izvaja multiplikator, Metka Lovrin, mag. prof. nemščine kot tujega jezika in mag. prof. angleščine. Cilj projekta je razvijati bralno in matematično pismenost, kreativnost in inovativnost učencev kot tudi učiteljev. Dejavnosti za učence so naravnane tako, da omogočajo večjo vključenost otrok, ki skupaj z multiplikatorjem oblikujejo vsebino posameznih dejavnosti. Tako bodo le-te bolj prikrojene njihovim potrebam in interesom.

Zaradi negativnih posledic epidemije COVID-19 si je multiplikator za šolsko leto 2020-2021 zadala nalogo pomagati in delovati predvsem na sledečih področjih:

  • učenja, branja, pisanja in jezikov (učni kotiček, učenju sem kos, učenje učenja – učne delavnice; knjižne dogodivščine – bralne urice; pisateljska izba – kreativno pisanje; jezikovni bazar – pogovorne urice v jeziku okolja),
  • gibalnega in mentalnega zdravja otrok (joga za najstnike; gibalne igre; vodena vizualizacija; mediacija)
  • raziskovanja narave in naravoslovnih ved (vrtičkarji – naravoslovne delavnice; mali Galileo – preprosti poskusi)

Ob naštetih dejavnosti bo projekt tudi nudil občasne popestritve s spoznavanjem evropskih in tujih kultur (zajtrkovalci; konnichiwa, Japonska), ustvarjanja (spretni prstki) in digitalnih kompetenc (desetprstno tipkanje).

Obvestila o vsebini in terminu delavnic sledijo sproti (upoštevajoč priporočila NIJZ in drugih ustanov).

Popestrimo šolo skupaj in bodimo kos tudi novim izzivom.

Metka Lovrin

 

Kontakt: pos.sovica@gmail.com

Projekt »Popestrimo šolo 2016-2021« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

VEČ…

(Obiskano 5-krat, 1 obiskov danes)