Poleg zdrave prehrane, gibanja in duševnega zdravja je za dobro zdravje pomembno tudi to, da se odpovemo slabim navadam. Ena izmed takih je KAJENJE. S svojo pozitivno naravnanostjo lahko tudi sami prispevamo k bolj zdravemu življenju in okolju. NIJZ OE Murska Sobota želi z aktivnostjo spodbuditi posameznike, da motivirajo kadilce, ki jih sami poznajo, da spremenijo svoje stališče do kajenja. Zato kadilcu namenite svojo prijazno misel in skrb zanj z »GOREČIM SPOROČILOM«. Želimo, da nagovorite svoje starše, sorojence, sorodnike, sosede, najstnike svoje vrste.

KAKO SE LOTITI IZZIVA? Naredite lahko voščilnico ali risbico namenjeno izbrani osebi, ter ji v sliki in besedi zaželite kaj lepega povezanega z zdravjem. Svoje »goreče sporočilo« lahko poljubno opremite in namenite »svojemu« kadilcu. Oblikovano sporočilo naj bo duhovito, prisrčno, zabavno, prijazno. Delite ga lahko kot SMS ali preko sodobnih komunikacijskih orodij. Aktivnost traja do 31. maja, ko obeležujemo SVETOVNI DAN BREZ TOBAKA.

Na NIJZ OE Murska Sobota načrtujejo tudi razstavo iz poslanih prispevkov. Predlagamo, da »GOREČE SPOROČILO« fotografirate in do 15.5.2021 pošljete svoji razredničarki, ki bo le to posredovala zdravošolcem DOŠ 1 Lendava, mi pa bomo posredovali na NIJZ OE Murska Sobota, kjer bodo izbrali 10 najbolj zanimiv »GOREČIH SPOROČIL« in jih nagradili.

Želimo vam veliko ustvarjalnosti!

Zdravošolci DOŠ 1 Lendava in mentorica Zdrave šole Ingrid Laslo Sabo