Po uspešno zaključenem virtualnem medšolskem Otroškem parlamentu, ki ga je 25. marca gostila naša šola, sta se konec meseca aprila odvili še dve pomembni prireditvi v sklopu Otroškega parlamenta, regijsko in nacionalno srečanje, ki predstavljata finale in zaključek aktivnosti.

Videokonferenčnega regijskega srečanja v organizaciji Občinskega društva prijateljev mladine Ljutomer, sta se v ponedeljek, 19. 4. 2021, udeležila učenca Teodor Tot iz 8. a in David Dawa Pratnekar iz 9. b razreda. Učenca sta aktivno sodelovala pri delu v skupinah, kjer so mladi parlamentarci razpravljali na temo »Moja poklicna prihodnost 2. del« in konstruktivno izražali in razvijali svoje razmišljanje v povezavi s poklicno prihodnostjo. Na srečanju so potrdili tudi 8 parlamentarcev za 31. nacionalni Otroški parlament.

David Dawa Pratnekar je kot predstavnik naše šole bil izbran za delegata na 31. nacionalnem Otroškem parlamentu, ki se je odvijalo v sredo, 21. 4. 2021. Prvič v zgodovini je prireditev potekala preko spletne konference, na kateri je bil skupaj z vrstniki iz vse Slovenije deležen razprave o poklicni prihodnosti mladih. Na spletni konferenci, katero je delovno predsedstvo vodilo iz Velike dvorane Državnega zbora RS, je sodelovalo preko 200 udeležencev, katere je v uvodu pozdravil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, predsednik Državnega zbora RS Igor Zorčič in predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije Darja Groznik.

Več o dogodku si lahko ogledate na povezavi

Ponosni smo, da smo bili lahko del tako pomembnega dogajanja. Čestitke učencema za udeležbo!