Učenke naše šole Alja Felšő, Vita Horvat, Larisa Farkaš in Ema Vida so pod mentorstvom Fortune Lazar sodelovale na likovnem natečaju Plakat miru 2020.

Cilj natečaja je spodbuditi otroke med 11. in 13. letom, da se zamislijo ob izrazih kot so mir, prijateljstvo, sobivanje, toleranca, sreča in ljubezen. Od leta 1988 je že več kot dva milijona otrok po širnem svetu izrazilo svoje občutke, misli, zamisli in težnje po miru. Otroci svoje zamisli izražajo v različnih likovno-slogovnih umetniških stvaritvah. Natečaj je stopnjevalne narave, saj izdelke sprva ocenjujejo na krajevni, nato na regionalni (državni) in na koncu mednarodni ravni.

Moto letošnjega že 33. natečaja je bil Prispevam k miru.

Prispelo je 28 likovnih del. Med najboljših 5 ustvarjalk likovnih del sta se uvrstili tudi naši učenki: VITA HORVAT in ALJA FELŠŐ.

Vsa likovna dela, ki so bila izbrana na nivoju šole, bodo najprej razstavljena na spletnih povezavah Lions kluba Lendava/Lendva. V kolikor bodo razmere dopuščale, bo razstava likovnih del tudi v preddverju gledališke in koncertne dvorane v Lendavi.

Vsem sodelujočim in nagrajenim učenkam čestitamo.

Vodstvo šole